Infrared sauna

Infrared sauna po meri i želji. To je ono što takodje izradjujemo brzo i kvalitetno. Infrared sauna je pored finske saune veoma popularna i dosta tražena sauna medju našim korisnicima. Mnoga domaćinstva, ali takodje i turistički smeštaji dosta traže ugradnju infrared sauna. Naši projektanti su vam uvek na raspolaganju za dizajn infrared saune. Uvek će vam izaći u susret, i prezentovati najbolje rešenje za infrared saunu po meri.
Jedna od prednosti infracrvene saune je ta što su manje, pa samim tim i pristupačnije. Pa ako imate sobu, ali i budžet :), infrared sauna biće prilično sjajan dodatak u vašem domu. Zato, ne oklevajte, pozovite nas za najbolju infrared saunu kod kuće. Jer, imamo veliki izbor kvalitetnih materijala i sertifikovane opreme za izgradnju saune.
Jedan od glavnih aspekata kojim se vodimo prilikom izrade saune po meri se odnosi na sledeće.
Najpre, kao najvažnije, da vaša sauna nije izgrađena od skrivenih toksičnih materijala.

Tu se podrazumevaju i određene vrste lepka ili drveta koje sadrže toksine i alergene. Takodje, i na ostale delove se posebno obraća pažnja kao što su: vrata otporna na toplotu, materijali za klupe… Svakako, posebna se pažnja poklanja osvetljenju i dekorativnim svetlima.

Infrared sauna po meri, pozitivni efekti

U nastavku ćemo napisati nekoliko rečenica o pozitivnim efektima infrared saune. Snaga infrared saune je velika. Pored detoksikacije organizma, infrared sauna i infracrvena toplota donosi dodatne pogodnosti. U vezi sa tim, osim neverovatnog efekta opuštanja koji ima kod ljudi, pokazalo se da se njenim korišćenjem povećava nivo endorfina – hormona sreće.
Temperatura u infracrvenoj sauni se kreće oko 50°C što je prednost za one kojima ne prijaju visoke temperature. Preporučeni boravak iznosi oko 30 minuta. Izvor toplote nije toplo kamenje, već toplotne ploče i šipke koje emituju infracrvene zrake. One su postavljene unutar drvenih zidova u sauni. Korišćenje infrared saune dovodi do dobrog raspoloženja, što za rezultat ima ublažavanje stresa. Svakako imaju umirujući efekat na nervni sistem, ublažavaju nervno emocionalnu napetost, pomažu kod nesanice.