Za Saunu se koristi prvoklasna gradja, izgradjena od specijalne vrste drveta, koja je sitne strukture, bez godova, sa vlaknima, otporna na visoke temperature, sa malim koeficijentom otpuštanja toplote. Vrata Saune mogu biti od punog drveta, stakla i raznih drugih materijala po želji narucioca. Termički su izolovana.

Bitan deo Saune je peć. Najčešće se koriste električne peći za Saunu u današnje vreme. Praktične su, brzo se Sauna zagreje i efekat je fantastičan. Pored električnih koriste se peći na čvrsta goriva, sa spoljnim ili unutrašnjim ložištem (takozvane Banje, veoma atraktivne i aktuelne u poslednje vreme). Volumen Saune odredjuje jačinu grejača peći. Kamenje koje se stavlja na peć može da podnese tempereturu i jaču od 100°C, izgleda dekorativno, i preliva se vodom radi vlažnog vazduha u Sauni. Porodična Sauna je za 4-5 osoba, za razliku od hotelskih Sauna ili onih u SPA centrima koje su za 10 i više osoba.

Pored zidova Saune se ugradjuju drvene klupe koje mogu biti u jednom ili više nivoa, u zavisnosti da li su za ležanje ili sedenje. Temperatura je na gornjim klupama uvek toplija zato što se topao vazduh penje gore, a na donjim klupama je za koji stepen hladniji.

Kontakt-saune

Gradski park br. 2, ( SRC “PINKI” )

11080 Zemun, Beograd

email: office@sauneboban.rs

Telefoni

Tel/fax 00 381 11 / 2 100 119

00 381 63 / 88 36 798

00 381 64 / 54 00 943

Podeli sa prijateljima